Advies voor al uw bouwprojecten

Luchtdichtheid - blowerdoor

Bij Misplon-VDC kunt u terecht voor een blowerdoormeting of luchtdichtheidsmeting, uitgevoerd door een erkend uitvoerder volgens de wetgeving (STS-P 71-3). We onderscheiden twee soorten metingen:

Voorlopige B-meting:

Deze meting wordt uitgevoerd op het moment dat het gebouw wind en waterdicht is afgewerkt. De effectieve binnenafwerking ( zolderafwerking, binnenafwerking bij hellende daken, ...) is dan bij voorkeur nog niet aangebracht.

Een voorlopige meting is niet verplicht maar wel aangewezen omdat de aanwezige gebreken tijdig opgelost kunnen worden voordat de definitieve meting wordt uitgevoerd. Resultaten uit een voorlopige meting worden wettelijk NIET aanvaard in de EPB-berekeningen.

Definitieve A-meting:

Voor een geldige meting moet het gebouw zodanig afgewerkt zijn dat het de gebruikerstoestand benadert. De luchtdichte laag en binnenafwerking van het gebouw dient volledig afgewerkt te zijn. (binnenbepleistering, zolderafwerking, dampscherm, technische installaties, vloerafwerking, afwerkingen rond vensteropeningen, ...)

Het resultaat is een certificaat afgeleverd door het kwaliteitskader dat wettelijk aanvaard wordt in de EPB-berekeningen. De test moet uitgevoerd worden door een erkende luchtdichtheidsmeter.

Misplon-VDC heeft een erkenning bij BCCA en bij SKH.

 

Wat zijn de voordelen van een blowerdoormeting?

1. Controle: heeft iedere aannemer zijn werk goed gedaan? Is het gebouw goed luchtdicht afgewerkt?

2. Daling van het E-peil, waardoor de E-peil eis gemakkelijker kan behaald worden.

(*) voorwaarden na te zien op www.energiesparen.be

Sitemap - Privacy - Een website van  Een website van 2design bvba